Een duurzame kerst

Designers Dennis Kneepkens en Mick Stubbe kregen de opdracht om Paviljoen Circl in Amsterdam-Zuid met duurzame kerstdecoraties aan te kleden. Dus toverden zij afgekeurde fruitbomen om tot kerstbomen en kozen zij voor vintage kerstballen.

Paviljoen Circl, een initiatief van ABN AMRO, is in een jaar tijd uitgegroeid tot dé hotspot in Amsterdam Zuid voor duurzaam vergaderen, lunchen, dineren en borrelen. Zo worden groenten en fruit van het restaurant geweckt om verspilling tegen te gaan en wordt regenwater opgevangen voor het sanitair. Dus wilde het paviljoen ook de kerstaankleding gezellig en duurzaam hebben, maar hoe doe je dat? Designers Dennis Kneepkens en Mick Stubbe gingen de uitdaging aan.

Een project als dit begint natuurlijk met research. Zo werd al snel duidelijk dat een ouderwetse kerstboom geen optie zou zijn: bomen uit een bos kappen is niet per se duurzaam en plastic bomen moeten twintig jaar meegaan om ‘groener’ te zijn dan een echte. Gelukkig ging er tijdens een ritje langs een appelgaard bij Dennis en Mick een (kerst)lampje op: oude afgekeurde fruitbomen een tweede leven geven als kerstboom!

Ook op de hangers bedacht team DK iets. Omdat het glas van kersthangers verschillende verflagen heeft, kunnen deze niet worden omgesmolten. Bestaande ballen hergebruiken daarentegen is natuurlijk weer wel circulair. De keuze ging voor echte vintage hangers. Niet alleen kleurden deze mooi bij de vele wekpotten in het restaurant, maar bovendien horen bij al die oude hangers ook nog eens mooie kerstherinneringen.

Bron en foto’s: DK

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties