Nederlandse arrangeurs kleden Roemeens bloemenfestival aan

  Arrangeurs Dennis Kneepkens en Mick Stubbe van DK werkten onlangs aan een groot project in Roemenië: het bloemenfestival Timfloralis in Timisoara. Ze decoreerden het centrale plein in de stad met bloemen en gaven er demonstraties in het thema florale couture.

  Het thema van het bloemenfestival, dat eind april plaatsvond in Timisoara, was dit jaar The Future is now. Voor het derde achtereenvolgende jaar was het team van de internationale bloem- en interieurdesigners Dennis Kneepkens en Mick Stubbe door groothandel Flori Holland gevraagd om de decoraties te maken.

  Op het hoofdplein van de stad – het Piata Victoriei – creëerden zij een installatie bestaande uit een soort bloemengolven die om een centrale decoratie heen stonden. ‘De golven staan voor alle tijden die geweest zijn en die nog gaan komen, terwijl het middelpunt voor het hier en nu staat’, legt Mick uit. ‘En met de sprekende en blije kleuren van alle bloemen wensen wij iedereen een gelukkige toekomst.’

  Modellen

  Voor de demonstratie maakten Dennis en Mick gebruik van drie modellen voor wie zij verschillende florale couture maakten, onder meer een ballerinajurk van grassen, hyacinten en trosrozen. Deze drie ‘prinsessen’ fungeerden als mascottes voor het festival en werden door de bezoekers veelvuldig op de foto gezet.

  Bron/designers: Dennis Kneepkens en Mick Stubbe | Foto’s: Bîrsan Patrik Andreeas en Mick Stubbe

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties