Gardenista uitgesteld naar volgend jaar

Gardenista gaat niet door dit jaar als gevolg van de coronacrisis. Het tuinevenement zou plaatsvinden in de tweede week van mei. De volgende editie staat gepland voor 24 t/m 30 mei 2021.

Vorig jaar trok de eerste editie duizenden bezoekers. Daarom is het volgens de organisatie maatschappelijk onverantwoord om Gardenista door te laten gaan. Dit heeft zij besloten tijdens een spoedoverleg direct na de toespraak van premier Mark Rutte op maandagavond 16 maart.

De volgende editie staat gepland op 26 t/m 30 mei 2021. De locatie blijft dezelfde: Havezate den Alerdinck in Laag-Zuthem nabij Zwolle.

Dit jaar zouden twee showtuinen worden aangelegd: de Diabetestuin van ontwerpers Peter van Dam en Jolanda Vreeken en de Klimaattuin van Stefan Jaspers en Arjan Schepers. Beide teams willen alsnog volgend jaar hun ontwerp gaan realiseren, eventueel in aangepaste vorm.

Verfraaiing Harry Pierik
De aanleg van vasteplantenborders, twee rozentuinen en twee geveltuinen door tuinontwerper Harry Pierik gaat vooralsnog wél gewoon door. „Omdat het om een permanente tuin gaat.’’

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties