Groene innovaties krijgen plek op Floriade

Stichting Innovatie Glastuinbouw Nederland (SIGN) en Floriade Expo 2022 werken samen aan de realisatie van innovatieve projecten tijdens en in aanloop naar de wereldtuinbouwtentoonstelling. Voorbeelden hiervan zijn de Sky Garden en biobased kroonluchters.

Sjaak van der Tak (SIGN) en Pieter Cloo, directeur Floriade Almere 2022, hebben recent de samenwerkingsovereenkomst getekend. Innovatieve ‘groene’ projecten die gerealiseerd gaan worden, zijn de Sky Garden, een circulaire ontmoetingsruimte vervaardigd van reststromen uit de tuinbouw, groene wanden en luchtzuiverende plantensystemen, twee educatieve speeltuinen en biobased kroonluchters. Voor de entreegebouwen van de Floriade neemt SIGN het initiatief voor een challenge, in samenwerking met het ministerie van LNV: ontwikkel een modulair en circulair bouwsysteem met reststromen uit de tuinbouw.

Pieter Cloo: ‘Met het thema Growing Green Cities inspireren wij bezoekers om groener en gezonder te leven. Dit sluit naadloos aan op de thema’s van SIGN en de projecten die we samen initiëren. Zo willen we een entreegebouw realiseren als test-case met nieuwe biobased circulaire bouwmaterialen en biogrondstoffen en hangen er lampen van mycelium in het Growing Pavilion. We stimuleren samen de ontwikkeling van biobased en circulaire producten.’

Bron: SIGN | Foto’s: Maurice Mikkers en Acacia Robinia Nederland

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties