Vakblad voor de Bloemisterij Plastic Kan de sierteelt zonder plastic verpakkingen?

  Kan de sierteelt zonder plastic verpakkingen?

  0

  Overheden, retail en ook consumenten willen steeds meer af van plastic wegwerpmaterialen. De sierteelt is sterk afhankelijk van het gebruik van plastics in de verpakkingen van bloemen en planten. Hoe groot is de berg plastic die de sierteelt de wereld in stuurt? En waar moeten alternatieven aan voldoen?

  De plastic soep is de laatste tijd veel in het nieuws geweest. Op het journaal komen regelmatig beelden voorbij van wolken plastic in de oceanen en van dode dieren met hun maag vol kleurige brokjes. Dat zet veel mensen aan tot nadenken.

  Op een wereldkaart die National Geographic voor het juni-nummer heeft laten maken is te zien dat de plastic soep vooral afkomstig is uit Aziatische landen, gevolgd door Zuid-Amerika en Afrika. De vervuiling vanuit Europa en Noord-Amerika is relatief gering.

  Maar ook in Europa neemt de vervuiling met plastic toe. Dat komt mogelijk doordat China begin dit jaar zijn grenzen heeft gesloten voor allerlei soorten afval. Daardoor ontstaat in West-Europa een overschot dat niet zo snel kan worden verwerkt. Er wordt weer meer gestort, want dat is het goedkoopst, meldde het Financieele Dagblad vorig weekend.

  Dit artikel verder lezen?

  Inloggen als abonnee

  Nog geen abonnee?

  Direct registreren

  Uw voordelen

  • Het betrouwbare vakblad tien keer per jaar bij u op de deurmat
  • Vakinformatie over alle facetten van de bloemendetailhandel, de bedrijfsvoering, productpresentatie, verkoop en personeelsbeleid
  • Toegang tot online besloten artikelen en data
  • Exclusieve toegang tot digitale vakbladen database
  Joef Sleegers
  Joef Sleegers werkt sinds 2006 bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Hij schrijft graag over innovatie en nieuwe technieken, en voelt zich thuis in een sector die ’verantwoord ondernemen’ serieus neemt.

  Reageer op dit artikel

  avatar