Nieuwe florale show in Kasteeltuinen Arcen: Bloemig!

Van donderdag 5 tot en met maandag 9 september staat in Kasteeltuinen Arcen de spotlight gericht op de bloem in al zijn vormen, kleuren en geuren. Bloemig! Is een nieuwe florale show met hoogwaardige bloemsierkunst van toparrangeurs in het kasteel en op diverse plekken in de tuinen.

De bloemenshow wil bezoekers inspireren door de pracht en diversiteit van bloemen te tonen én te laten zien dat bloemwerken maken voor veel mensen is weggelegd. Tijdens Bloemig! richten topbloemisten samen met het eigen bloemistenteam van Kasteeltuinen Arcen de verschillende kamers van het eeuwenoude Kasteel in met florale kunst. Arrangeurs die meewerken zijn onder andere: Joyce Brueren van Joll’s, Ilse Rambags van De Kogeldistel, Lily Beelen van Just Lily en Bloome Huuske Rosa. Ook in de tuin en op het plein voor het kasteel staan verschillende objecten, gemaakt door het bloemistenteam van Kasteeltuinen Arcen, Groei & Bloei Noord-Limburg en Peter Daemen Floral Designs.

Bijzondere kralenkunst

In de bloemenexpositie in het kasteel wordt aandacht besteed aan de kralenkunstwerken van de Duitse kunstenares Dorothea Theresa Plenhart, ook wel Dorothy Hart genoemd (1924-2015). Zij zag door slechte knieën haar toekomst in de dans in rook opgaan en pakte in plaats daarvan kralenkunst op. Het resultaat: 24 kunstwerken bestaande uit miljoenen kralen. Het was haar wens dat haar werken beschikbaar zouden worden gemaakt voor het publiek. Enkele stukken, waaronder een kamerscherm bestaande uit één miljoen kralen, zijn tijdens Bloemig! te bewonderen in Kasteel Arcen en vormen de inspiratie voor de bloemsierkunst van Bloome Huuske Rosa.

Tijdens Bloemig! worden ook de mogelijkheden van bloemen in diverse producten getoond. Denk aan cosmetica, thee, maar ook sieraden. Op het doe-plein in de Casa Verde krijgen bezoekers informatie hoe de zijn verwerkt en zijn er bloemschikdemonstraties.

Bron en foto: Kasteeltuinen Arcen

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties