Studenten Citaverde presenteren examenwerk online bij Kasteeltuinen Arcen

Studenten van de opleiding Bloem, Groen en Styling van het Citaverde College presenteren hun eindwerk op locatie bij Kasteeltuinen Arcen. De eindwerken zouden onderdeel zijn van de aftrap van het lenteseizoen in het bloemen- en plantenpark, maar door de huidige coronamaatregelen is het park nog gesloten. Om iedereen toch te laten genieten van het bloemwerk, worden de examenwerken op vrijdag 23 april in een online event gepresenteerd.

Het park blijft dan wel gesloten, maar de praktijkexamens gaan door. Om mensen toch de mogelijkheid te geven om de examenwerken in de tuinen te bewonderen, gaat Kasteeltuinen Arcen op 23 april live. De studenten presenteren tijdens het online event diverse arrangementen zoals (bruids)boeketten, tafeldecoraties, kransen, bustes, accessoires en op diverse culturen geïnspireerde creaties.

Klantgesprek

Dit examen start met het houden van een klantgesprek. De studenten maken op basis van het gesprek ontwerpen die zij ook daadwerkelijk uitvoeren en presenteren. Uitgangspunten voor de presentatie zijn botanisch, kleurrijk, contrast en voorjaar. Bijzonder is dat dit jaar de studenten van locatie Heerlen en Horst op één locatie examen doen. ‘Dankzij de samenwerking met Kasteeltuinen Arcen kunnen we met het eindexamenwerk ondanks de coronabeperkingen toch groots uitpakken’, geeft docente Daniëlle Wissen aan. Voor de tentoonstelling stelt de locatie de botanische kas, Casa Verde, beschikbaar. Hierin komt het werk van de studenten extra goed tot hun recht.’

De examenstukken zijn op 23 april om 12.00 uur live te bewonderen tijdens het online Facebookevent.

Bron en foto’s: Kasteeltuinen Arcen

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties