Home Vakblad voor de Bloemisterij Markt & Trends Veiling Rhein-Maas: ‘Je voorkomt dumping op de klok’

Veiling Rhein-Maas: ‘Je voorkomt dumping op de klok’

0
Veiling Rhein-Maas: ‘Je voorkomt dumping op de klok’
De omzet van boomkwekerijproducten bij Royal FloraHolland steeg met 6,6%. Daarmee deed deze veiling het in verhouding beter dan Plantion en Veiling Rhein-Maas. Bij Plantion (-0,6%) daalde de boomkwekerijomzet licht, Veiling Rhein-Maas (+0,4%) liet een kleine groei zien.

In visies van kwekers op het versterken van de veilingklok van Royal FloraHolland, die afgelopen weken in het Vakblad stonden, werd gerefereerd aan Veiling Rhein-Maas. De veiling in Herongen reguleert het klokaanbod van potplanten om een stabiele prijsvorming te bewerkstelligen. Dat bekoort menig FloraHolland-aanvoerder. Hoe doen ze het in Herongen?

De prijsvorming op de klokken van Veiling Rhein-Maas liep in de beginjaren niet naar wens. De verwachting van aanvoerders was dat bundeling van de klokken van Herongen, Lüllingen en Venlo in 2010 meer kopers zou trekken en dat de klokken daardoor meer aanbod zouden kunnen verwerken. Maar dat liep anders, legt Gerd Christ uit.

Hij is projectbegeleider assortimentsmanagement bij Veiling Rhein-Maas. „We hadden problemen doordat er te veel bloemen en planten werden aangevoerd. We moesten wat doen om grip op de aanvoer te houden, excessen in aantallen te voorkomen en een goede prijsvorming te waarborgen. Om te beginnen moesten we zorgen voor een stabiele klokaanvoer.” Om een te grote aanvoer van planten te voorkomen introduceerde de veiling de jaarmelding en de weekmelding voor de klok.

Vorig artikel The Wunderkammer presenteert nieuw belevingsconcept
Volgend artikel Troeteleik
Eigenlijk wist Arie-Frans Middelburg (1971) al op de middelbare school (Westland College, Naaldwijk) dat hij journalist wilde worden. Het duurde echter even voor dat hij het echt werd. Dat kwam doordat hij naast schrijven nog een andere hobby had: voetbal. En dat nam nogal wat tijd in beslag. Toen hij zijn kruisbanden afscheurde ging hij zich in zijn vrije tijd volledig op het schrijven toeleggen. Eerst voor regionale bladen en boeken. Na twee jaar freelance werk bij de Bloemenkrant werd hij redacteur bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Wat hij leuk vindt aan zijn vak? De contacten met veel verschillende mensen en het schrijven zelf. Tripjes naar het buitenland zijn de kers op de taart. Zijn affiniteit met de sector? Hij is gek op bloemen en planten.
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties