Aanmeldingen voor titel Boom van het jaar bijna verdubbeld

SBNL Natuurfonds kreeg dit jaar 125 aanmeldingen voor de verkiezing Boom van het Jaar, een stuk meer dan vorig jaar. Opvallend is het groeiend aantal gemeenten dat meedoet.

Maaike Brasz is rentmeester bij de Stichting SBNL Natuurfonds. Zij organiseert dit jaar voor de vierde keer de Boom van het Jaar-verkiezing en is blij met de toename van het aantal aanmeldingen, van zo’n 75 vorig jaar naar 125 nu.

„Het is mooi om te zien hoe de verkiezing nu echt vorm krijgt en steeds meer een begrip wordt”, aldus Brasz. “Ook bij gemeenten gaat het duidelijk steeds meer leven.”

Brasz verklaart dit uit het feit dat steeds meer gemeenten ‘groen’ willen zijn en daar ook actief moeite voor doen. Daarbij kreeg de winnaar van vorig jaar, de Moeierboom (Tilia platyphyllos) in de gemeente Etten-Leur ondanks corona veel publiciteit, ook in de landelijke media.

De winnaar van 2020, de Vleugelnoot genaamd de Majesteit van Middelburg
De winnaar van de provincie Zeeland in 2020, de Vleugelnoot genaamd de Majesteit van Middelburg (foto: Mark Kohn)

Boom van het Jaar 2021

Een vakjury kiest op dit moment uit alle 125 aanmeldingen één boom per provincie. Deze twaalf genomineerden worden op 30 augustus bekend gemaakt. Op 20 oktober zal de de uiteindelijke winnaar van de titel Boom van het jaar van dit jaar bekend zijn.

Bij de Boom van het Jaar-verkiezing van SBNL Natuurfonds gaat het om markante bomen met een speciaal verhaal. Denk bijvoorbeeld aan een boom met bijzondere maatschappelijke waarde voor een school, buurt, dorp of stad.

Meer informatie:

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties