’Afgelopen najaar was hoogtepunt voor de branche’

De boomkwekerij laat goede omzetcijfers zien. Dat meldt Van Oers Agro in haar sectorrapport. „We komen uit een periode van overproductie, nu kunnen we ons opmaken voor een langere periode van schaarste”, zegt Arno Zagers, directeur van Van Oers Agro.

In de zomer van 2020 waren de verwachtingen voor het najaar nog voorzichtig: de impact van de coronacrisis was onduidelijk, evenals de vooruitzichten voor de Brexit. Uiteindelijk hebben beiden geen negatieve invloed gehad op de omzetcijfers in de boomkwekerij. Integendeel. Groen wordt in de samenleving belangrijker en daardoor ontstaan groeikansen voor kwekers van bos- en haagplantsoen.

Wat gaat voorjaar brengen?

Ook werken in de tuin is populairder geworden bij de consument en dat heeft een positief effect voor de handel in containerproducten. De grote vraag is wat het voorjaar gaat brengen. De beschikbare hoeveelheid planten is door het goede najaar kleiner, waardoor in het voorjaar diverse bedrijven leeg verkocht zullen raken. De onderhandelingspositie is als gevolg van schaarste goed, zo valt te lezen in het sectorrapport.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties