Basisschoolleerlingen op excursie naar vaste plantenkwekerij

Het Agrarisch Ondernemersfonds Noordwijk wil investeren in de toekomst van de jeugd. Dat doet zij door leerlingen van basisscholen in Noordwijk te betrekken bij de bloemen-, bollen- en vaste plantenteelt.

Op vrijdag 26 november gaat de laatste groep van fusieschool Zeehonk/Wakersduin uit Noordwijk op bezoek bij vaste plantenkwekerij Gebr. Rotteveel. Eerder zijn er ook al bijna honderd basisschoolleerlingen uit de groepen zes en zeven langs geweest op de kwekerij. Kwekerij Gebr. Rotteveel is gespecialiseerd in het kweken van meer dan vierhonderd soorten vaste planten op pot.

Tijdens de excursies vertelde Jan Willem, een van de eigenaren van de kwekerij, over het vermeerderen uit zaad, via stek of het scheuren van planten. Ook toonde hij hoe potjes worden voorzien van potgrond via de trayvuller en demonstreerde hij de potplantmachine.

Vaste plantenkwekerij

Favoriete plant

Daarnaast mochten de basisschoolleerlingen op zoek gaan naar hun eigen favoriete plant, onder de meer dan vierhonderd soorten op de kwekerij. Na een zoektocht over het land kwamen de leerlingen terug met hun eigen plant, die ze mee naar huis mochten nemen.

Bron en foto: Creatizz

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties