Bosplantsoenvoorman: ’Graag bijdragen aan bossenplan, maar te kort aan zaden en juiste middelen’

Bosplantsoenvoorman André Wijnstra richt zich in een video tot politici en beleidsmakers, als reactie op de Bossenstrategie en daarin het plan voor duizenden hectaren nieuw bos.

„Groen is geen kostenpost maar een duurzame investering die zichzelf terugbetaalt”, zegt de voorzitter van de LTO-cultuurgroep bos- en haagplantsoen in de video van LTO. „Maar een boom of plant grootbrengen is geen vanzelfsprekendheid. Het is een kwestie van toewijding en vakmanschap.”

Mede gezien het plan uit de Bossenstrategie, om tot 2030 in Nederland 37.000 ha nieuw bos aan te planten, zijn kwekers volgens Wijnstra „positiever dan ooit tevoren over onze toekomst.” Kwekers kunnen bijdragen aan het plan („Groen is leven, boomkwekers zorgen ervoor”), maar daarvoor zijn er volgens hun voorman wel oplossingen nodig voor twee belangrijke issues. „Er is een nijpend tekort aan voldoende zaden. En voor sommige teelten zijn niet de juiste middelen beschikbaar, waardoor die teelten oprecht in gevaar komen.”

guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rob Bogaards
Rob Bogaards
3 jaren geleden

Prima verwoord door André maar na de verkiezingen lijden politici en beleidsbepalers helaas aan collectief geheugenverlies en worden er weer heel andere standpunten ingenomen.