Brits-Chinese joint venture start Clematis veredeling

Raymond Evison en een Chinese partner starten in China een veredelingsprogramma voor nieuwe Clematis, bestemd voor markten wereldwijd.

De veredeling is een joint venture van Raymond J. Evison Limited en The Beijing Florascape Company. Dinsdag 7 april zijn de gezamenlijke plannen uitgelegd op de open dag van het bedrijf in Beijing. Vanwege corona was de Britse veredelaar er zelf niet bij. Voor de crisis begon had hij in China de samenwerking beklonken:

Directeur Yu van The Beijing Florascape Company en Raymond Evison in China.

De bedoeling is om nieuwe Clematis-cultivars te veredelen die geschikt zijn voor tuin en landschap, beter winterhard en hittetoleranter zijn dan bestaand sortiment. De joint venture streeft ook naar nieuwe bloemkleuren die nog niet bekend zijn bij Clematis, zoals heldergeel.

Voor de veredeling worden Clematis-soorten gebruikt die inheems zijn in China, en bestaande cultivars van Raymond Evison Clematis. „Het is fantastisch dat we kunnen samenwerken met een vooruitstrevend Chinees bedrijf zoals The Beijing Florascape Company”, meldt Evison. „Zo’n kans krijg je maar één keer in je leven.”

Evison is al een paar jaar actief in China. Zijn bedrijf verstuurt gekweekte Clematis naar tuincentra van Hongyue. Sinds vorig jaar heeft Hongyue de exclusieve rechten om het merk Raymond Evison Clematis in China te verkopen.

Foto’s: Raymond Evison Clematis

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties