De vraag naar biologisch groeit sneller dan aanbod

Aandacht voor de biologische teelt lijkt toe te nemen. Merken biologische kwekers dit ook daadwerkelijk in de vraag en hoe ontwikkelt de markt zich? In gesprek met biologische rozenkweker Hans van Hage van De Bierkreek over de ontwikkeling in de sector.

„Er is meer vraag dan aanbod in biologisch gekweekte tuinrozen. Je ziet meer aandacht voor duurzaam en dus ook voor biologisch. Consumenten worden zich ook bewuster en vragen er ook gericht naar. Overigens zie je daarin nog wel een verschil. In Nederland leeft het minder dan in bijvoorbeeld Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Daar is de vraag naar biologisch gekweekte planten groter dan hier”, aldus Hans van Hage.

Hans van Hage ziet ruimte voor meer biologische teelt. (Foto: Ketura Sikken)

Van Hage is van mening dat er echt ruimte is voor uitbreiding van het aantal biologische kwekers en het areaal biologisch gekweekt. „Om de groeiende vraag te ondervangen moet je het liefst met meer kwekers zijn. Dan kun je allemaal je eigen afnemers ­bedienen, maar op het moment dat er vraag is naar grotere partijen kan je samen­werken om aan die vraag te voldoen. Dan kan die vraag zich verder ontwikkelen en kun je aan de aanbodskant daar gelijkmatig in meegroeien.”

Lees het volledige artikel in De Boomkwekerij editie 5. Heeft u een digitaal abonnement? Lees dan nu al het complete artikel en meer via mijnboomkwekerij.nl 

Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
20bet
7 maanden geleden

Your article gave me a lot of inspiration, I hope you can explain your point of view in more detail, because I have some doubts, thank you.

nimabi
4 maanden geleden

Thank you very much for sharing, I learned a lot from your article. Very cool. Thanks. nimabi