Een spontaan praatje werkt beter op een fysieke beurs

  Netwerken op fysieke beurzen is effectiever dan spontaan contact maken op digitale vakbeurzen. Kim Vingerling onderzocht dit voor haar afstudeerscriptie voor de Erasmus Universiteit, die ze uitvoerde voor RAI Amsterdam. Maar de combinatie met online biedt ook voordelen.

  Vingerling deed onderzoek naar vakbeurzen die in en door de RAI worden gehouden, zoals GreenTech. Bezoekers van dit soort evenementen zijn liever fysiek aanwezig omdat ze de machines van dichtbij willen zien. Een beurs in hybride vorm is ook geen gek idee, zei ze tegen Vakblad voor de Bloemisterij: „De combinatie van fysieke beurzen met digitale aspecten zoals webinars, big data en AI en matchmaking tools kunnen elkaar krachtig ondersteunen.”

  Kim Vingerling deed voor RAI Amsterdam onderzoek naar de effectiviteit van spontane contacten op vakbeurzen als GreenTech. Bezoekers van dit soort evenementen hechten veel waarde aan het fysieke deel, blijkt uit haar afstudeerscriptie. (Foto: Kim Vingerling)

  Benieuwd wat Kim Vingerling verder heeft ontdekt en wat de andere voordelen zijn van digitale beurzen? Zij staat in de rubriek ‘Even bellen met’ van het nieuwste nummer van Vakblad voor de Bloemisterij. Dubbelnummer 33/34 ligt nu voor u klaar. De online versie is te vinden op mijnbloemisterij.nl.

  Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties