Eerste EPS Innovatieprijs uitgereikt aan jonge ondernemers

  De organisatie van GrootGroenPlus heeft op de vakbeurs voor het eerst de EPS Innovatieprijs uitgereikt aan jonge ondernemers met een bepaald initiatief.

  European Plant Support (EPS) heeft de allereerste prijs toegekend aan een groep jonge ondernemers uit verschillende regio’s die afgelopen zomer voor het eerst bij elkaar kwamen in Zundert: om te filosoferen over de boomkwekerijsector in 2050.

  Kennisdag voor jongere ondernemers

  De prijs bestaat uit €5.000 die de jongeren mogen besteden aan ideeën voor de invulling van een nieuwe kennisdag: die bedoeld is voor innovaties in de sector, met name vanuit jongeren, zo lichtte Arno Zagers namens EPS tijdens de prijsuitreiking toe. „Want de jonge ondernemers van nu zullen straks steeds vaker met bijvoorbeeld effecten van klimaatverandering te maken krijgen, en met consumenten die steeds kritischer worden op producten uit de sector.”

  De eerste winnaars van de EPS Innovatieprijs (v.l.n.r.): Maarten Verdaasdonk, Rowy Roelands, Marco Braspenning, Alec Hermans en Paul Bressers. Geheel rechts Arno Zagers van EPS.

  De aanwezige jongeren uit de groep waren verrast met de prijs. Ze accepteerden ’m met plezier. Zagers gaf ze nog een suggestie mee voor de kennisdag. „Het zou mooi zijn als de kennisdag bijvoorbeeld tijdens de voorjaarsbeurs van GrootGroenPlus wordt gehouden.”

  Meer jongeren betrekken bij GrootGroenPlus

  Stichting EPS is licentiehouder van GrootGroenPlus en zet zich in voor afzetbevordering van grootgroenproducten. Meer jongeren betrekken bij de beurs: dat is een belangrijk aandachtsveld voor de beursorganisatie, zei voorzitter David Bömer, die ook de jongeren toesprak. „Jullie hebben al de stap gezet richting onze mooie sector. We zien het graag als jongeren meer bij onze beurs betrokken raken, als deelnemer en als bezoeker.”

  Foto: Arno Engels

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties