De Boomkwekerij Fietsroute uitgestippeld langs Betuwse laanbomen

  Fietsroute uitgestippeld langs Betuwse laanbomen

  0

  Aan het begin van de open dag op drie TCO-bedrijven, zaterdag 22 september, zullen wethouders uit drie gemeenten tevens een nieuwe fietsroute openen door het gebied van Tree Centre Opheusden.

  Om 10.00 uur is de officiële opening van de ’Laanboomroute Betuwe’. De wethouders Sietske Klein (gemeente Buren), Herma van Dijkhuizen (Neder-Betuwe) en Wijnte Hol (Overbetuwe) zullen deze nieuwe route op ludieke wijze openen bij B&P Handelskwekerijen aan Rijnbandijk 131, een van de drie TCO-bedrijven die dan open dag houden.

  De nieuwe fietsroute, onderdeel van de Gelderse Routes, loopt langs diverse boomkwekerijen en horeca-gelegenheden. Start- en eindpunt is ’t Veerhuis in Opheusden. Totaal is de route 77 km lang, maar die is ook op te delen in kortere lussen van 46 km, 27 km en 28 km.

  Behalve B&P doen ook Batouwe Boomkwekerijen (Dodewaard) en Combinatie Mauritz (Opheusden) mee aan de open dag ’Kom op de Kwekerij’ onder de vlag van TCO. TCO-voorzitter Kees van Rooijen en wethouder Hans Keuken zullen de open dag officieel openen, wederom bij B&P om 10.00 uur.

  Arno Engels
  Arno Engels is sinds 2000 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij is opgegroeid in de sector en heeft op verschillende boomkwekerijen in binnen- en buitenland gewerkt.

  Reageer op dit artikel

  avatar