De Boomkwekerij Nieuws Fons van Wezel: ’Betere Europese digitale standaard nodig’

Fons van Wezel: ’Betere Europese digitale standaard nodig’

0

„De Europese boomkwekerijsector heeft in de toekomst een betere digitale standaard nodig dan de huidige”, zegt Fons van Wezel, directeur van Plant Market. Hij heeft Anthos gevraagd om bij ENA te pleiten voor Europese afspraken over onder andere maatvoering.

Volgens Van Wezel heeft de boomkwekerijsector een digitale transformatie nodig om in de toekomst efficiënter te kunnen werken en daarmee concurrerend te blijven. Met name de communicatie met andere sectoren, zoals bijvoorbeeld de bouwsector, kan volgens hem worden verbeterd.

Van Wezel heeft aan Anthos gevraagd om bij European Nurserystock Association te pleiten voor – naast standaardisering van plantnamen – te kijken naar een standaardisering voor het weergeven van maatvoering. „We moeten toe naar een digitale standaard waarbij duidelijk is op welke digitale positie we bijvoorbeeld de maat, wortelstatus, en kwaliteit kunnen zetten. Als we dit organiseren zorgt dit voor duidelijkere afspraken, meer efficiency, betere marges en een beter imago van onze producten.”

Van Wezel geeft daarbij een aantal voorbeelden waarop plantmaten zouden kunnen worden weergegeven:
ACCQELIZ > Acer campestre Queen Elizabeth
016018st220RBWB3xT > 16-18cm girth 220cm st height Root ball Wire Basket 3 time transplanted
040060c3bsh > 40-60cm in 3ltr cont/19cm bush

Ron Barendse
Ron Barendse is sinds 2009 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij schrijft onder andere over markt & afzet en personeel & organisatie.

Reageer op dit artikel

avatar