Hortipoint Garden Trials and Trade en FlowerTrials bijna van start

  Garden Trials and Trade en FlowerTrials bijna van start

  0

  Van 12 tot en met 14 juni tonen veredelaars en vermeerderaars het nieuwe sortiment voor 2019  tijdens de FlowerTrials en de Garden Trials and Trade. Het is dit jaar voor het eerst dat er ook expliciet aandacht is voor houtige gewassen.

  Op de Garden Trials and Trade in het Plantariumgebouw op het ITC in Hazerswoude tonen ruim 30 bedrijven hun sortiment voor komend jaar. Bij de Garden Trials and Trade ligt de nadruk op boomkwekerijgewassen en vaste planten. Elf deelnemende bedrijven hebben in totaal 31 noviteiten aangemeld voor de noviteitenkeuring die tijdens het evenement wordt gehouden. De noviteiten worden gekeurd en bekroond door keuringscommissie van de KVBC.

  FlowerTrials ruim 60 deelnemers

  Aan de FlowerTrials doen ruim 60 bedrijven mee. Deze veredelaars en vermeerderaars presenteren hun sortiment in op 32 locaties in de regio Westland, Aalsmeer en Rheinland-Westfalen. De FlowerTrials zijn tot en met 15 juni te bezoeken.

  Zowel vaste planten, perkplanten als het snijbloemensortiment is te bewonderen tijdens de FlowerTrials. Op de site flowertrials.com is een overzicht opgenomen van de deelnemende bedrijven en de locaties waar zij hun sortiment ten toon stellen. Ook is het mogelijk om via de site vooraf te registeren.

  Ketura Sikken
  Ketura Sikken is sinds 2008 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Zij schrijft voornamelijk over sortiment, gewasbescherming en duurzaamheid.

  Reageer op dit artikel

  avatar