De Boomkwekerij Teelt Gebr. Seuren neemt dwergconiferen en personeel Coen Kessels over

Gebr. Seuren neemt dwergconiferen en personeel Coen Kessels over

0

Gebr. Seuren Rozenkwekerijen heeft per 1 juni de teeltactiviteiten en het personeel van Coen Kessels Containerplanten overgenomen.

Kessels stopt met zijn bedrijf in Kessel door gebrek aan opvolging onder zijn kinderen. Het bedrijf is inmiddels verkocht aan een paardenstoeterij. Zijn teelten, een sortiment dwergconiferen in 2,5 l- en 5 l-container, gaan met het personeel (twee vaste en twee parttime medewerkers) over naar Gebr. Seuren in Lottum.

De teelten van Kessels vervangen een deel van de coniferenteelt in container bij Gebr. Seuren (die daarnaast rozen en kuipplanten kweekt). Dat is een coniferenmix in 2 l-container. „Vaste klanten zullen we er nog mee bedienen, maar we stoppen met de daghandel van die coniferen”, legt Suzanne Verhaegh-Seuren uit.

Seuren zet totaalconcept door

Seuren gaat niet alleen verder met de teelten die Kessels heeft opgebouwd, in dezelfde potgrond en afgestrooid met bark, maar ook met de productlabels en verkoop. „We merken dat klanten gewend zijn aan het totaalconcept van Kessels”, aldus Verhaegh-Seuren. „Dan willen we geen concessies doen aan het product en de kwaliteit.”

Seuren mag een deel van het bedrijf in Kessels (bestaand uit een foliekas en een containerveld) nog huren voor de opkweek van eigen plantgoed. De kas wordt deze zomer afgebroken in Kessel en volgend jaar in Lottum weer opgebouwd. „Dan kunnen we in Lottum verder investeren.”

Foto: Gebr. Seuren

 

 

Arno Engels
Arno Engels is sinds 2000 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij is opgegroeid in de sector en heeft op verschillende boomkwekerijen in binnen- en buitenland gewerkt.

Reageer op dit artikel

avatar