Invoering Omgevingswet andermaal uitgesteld

De Omgevingswet wordt opnieuw uitgesteld. Dat schrijft minister Hugo de Jonge van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening in een brief aan de Tweede Kamer. De Jonge besluit later of de nieuwe wet op 1 oktober dit jaar of op 1 januari 2023 kan ingaan.

Al diverse malen is de Omgevingswet uitgesteld. Het kabinet hield vorig jaar nog vast aan inwerkingtreding van de wet op 1 juli 2022. Ook dat blijkt nu toch niet haalbaar.

Onzekerheden

Volgens De Jonge zijn er nog veel ‘onzekerheden’ bij het werken met plansoftware waarmee gemeenten, provincies en waterschappen nieuwe omgevingsplannen kunnen publiceren. Daarom heeft minister De Jonge besloten om de invoeringsdatum opnieuw te verschuiven.

De Omgevingswet moet zo’n 50.000 bestemmingsplannen en beheersverordeningen terugbrengen tot circa 400 omgevingsplannen. In het Omgevingsloket komt de regelgeving samen en kan iedereen straks zien welke regels er gelden in een gebied.

guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
20bet
6 maanden geleden

Your article gave me a lot of inspiration, I hope you can explain your point of view in more detail, because I have some doubts, thank you. 20bet