Nieuwe Omgevingswet gaat in op 1 januari 2023

  De nieuwe Omgevingswet gaat op 1 januari 2023 in. Minister De Jonge van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening heeft de Eerste en Tweede Kamer het ontwerp Koninklijk Besluit (KB) aangeboden.

  De Jonge zegt in een toelichting: „We staan voor grote ruimtelijke opgaven. Het bouwen van nieuwe woningen, het verbeteren van de energievoorzieningen, het beheren van de natuur en economische bedrijvigheid. Om de schaarse ruimte goed in te richten, is er meer regie en meer samenhang nodig. De Omgevingswet biedt die mogelijkheid.”

  Tijd om te oefenen

  Volgens De Jonge moet er in de praktijk voldoende ruimte en tijd zijn om te oefenen met het nieuwe digitale systeem. „Door de datum van 1 januari 2023 te hanteren kan de wet verantwoord worden ingevoerd en is er duidelijkheid voor alle betrokken partijen.”

  De Omgevingswet bundelt 26 wetten. Ook gaat de nieuwe wet van 60 Algemene Maatregelen van Bestuur (AMvB) naar nog maar 4 en van 75 ministeriële regelingen naar één Omgevingsregeling. Daarnaast zorgt de wet voor één digitaal loket dat het makkelijker moet maken om vergunningen aan te vragen.

  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  20bet
  8 maanden geleden

  Your article gave me a lot of inspiration, I hope you can explain your point of view in more detail, because I have some doubts, thank you. 20bet