Ollongren houdt vast aan 1 juli 2022 voor invoering Omgevingswet

Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken houdt vast aan de datum van 1 juli 2022 voor de inwerkingtreding van de Omgevingswet. Dat schrijft de minister in een brief aan de Tweede Kamer. De invoering van de Omgevingswet is al diverse malen uitgesteld.

Ollongren zegt dat er goede stappen zijn gemaakt, maar dat er ook punten zijn die de komende tijd opgelost moeten worden. „Voor een deel zijn dat punten die niet ongebruikelijk zijn in de fase waar we nu zitten. Een van de punten is de robuustheid, performance en productierijpheid van de Landelijke Voorziening, met name waar het gaat om de publicatieketen. Er zijn momenteel nog veel verstoringen in het systeem en de keten.”

Uploaden omgevingsdocumenten

Een ander punt is de verwerking van grote geometrische bestanden door het DSO (Digitaal Stelsel Omgevingswet). Het uploaden van omgevingsdocumenten die veel geo-informatie bevatten gaat nog niet altijd goed. Om dit zo snel mogelijk op te lossen is inmiddels een taskforce van specialisten van alle betrokken partijen ingericht die werkt aan een oplossing.

Als beide Kamers met de voorgestelde datum hebben ingestemd zal het Koninklijk Besluit worden vastgesteld en in het Staatsblad gepubliceerd. Uitgaande van de inwerkingtredingsdatum van 1 juli 2022 zal de publicatie in het Staatsblad uiterlijk 1 april 2022 moeten plaatsvinden.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties