Laanboomhuis TCO in aantocht

De financiering van het Laanboomhuis, het toekomstige vlaggenschip van Tree Centre Opheusden, is nagenoeg rond en het vergunningentraject loopt.

Dat laat Kees van Rooijen weten. „De planologische procedure duurt nog een aantal maanden”, zegt de TCO-voorzitter. Daarna kan de nieuwbouw op het Agro Business Centre (ABC) beginnen. „Medio 2020 zullen we het Laanboomhuis kunnen betrekken.”

Het Laanboomhuis, met daarbij een sortimentstuin, zal aan het begin van het ABC-terrein komen, bij de nieuwe TCO-rotonde en tegenover het pand van machinebouwer Damcon. „Het wordt een representatief gebouw voor onze sector”, aldus Van Rooijen.

’Ook aantrekkelijk voor toekomstige arbeid’

Het past in het totaalplaatje waarmee TCO zich meer naar buiten toe wil laten zien. „Be good and tell it”, zegt de voorzitter. Niet alleen richting de afzet. „We willen zeker ook aantrekkelijk zijn voor onze toekomstige arbeidsvoorziening. Want de tijd dat alle bedrijven konden draaien op de inzet van gezinsleden, ligt achter ons.”

Met de Laanboomroute Betuwe en de eerste editie van de open dag ’Kom op de Kwekerij’, werkt TCO ook al aan de promotie van de sector.

Beeld: TCO

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties