De Boomkwekerij Miljoen handtekeningen tegen glyfosaat

  Miljoen handtekeningen tegen glyfosaat

  0

  Een Europees burgerinitiatief om glyfosaat te verbieden heeft meer dan een miljoen handtekeningen verzameld. Dit is voldoende om serieus in behandeling te worden genomen door de Europese Commissie.

  De Europese Commissie moet een burgerinitiatief formeel serieus nemen als in minstens zeven EU-lidstaten in totaal een miljoen steunbetuigingen zijn opgehaald. Het initiatief, waarvan onder andere Greenpeace een van de drijvende krachten is, verzamelde de handtekeningen binnen vijf maanden, een record.

  De actie komt op een moment dat de Europese Commissie zich buigt over een voorstel om de Europese toelating voor glyfosaat met tien jaar te verlengen. In de Tweede Kamer bleek deze week nog te weinig steun voor een motie om tegen het voorstel te stemmen.

  Monsanto

  Franziska Achterberg van Greenpeace linkt de handtekeningenactie ook aan mogelijk gesjoemel door Monsanto met wetenschappelijk bewijs: „Monsanto en andere producenten van glyfosaat doen er alles aan om te zorgen dat overheden wereldwijd hun producten goedkeuren. Greenpeace eist onderzoek naar mogelijk onrechtmatige beïnvloeding door Monsanto van EU beslissingen.”

  Ralph Mens
  Ralph Mens is sinds 2007 werkzaam bij Hortipoint en is hoofdredacteur van de titels Tuin en Landschap en De Boomkwekerij.

  Reageer op dit artikel

  avatar