Nieuwe Malus en Anemone winnen virtuele Britse keuring

De virtuele nieuwighedenkeuring van de Horticultural Trades Association is gewonnen door een nieuwe appelboom van Frank P Matthews. Virtuele bezoekers verkozen een nieuwe Anemone van Fairweather’s tot hun favoriet.

De vakjury, waarin Britse tuincentrumeigenaren en redacteuren van bladen zaten, hebben Malus Trinity bekroond tot beste nieuwigheid. Het is een nieuwe variëteit van Frank P Matthews die donkerrode appels met donkerrood vruchtvlees vormt. Trinity won goud en was tevens de beste in de keuringscategorie ’Bomen en coniferen’.

Foto: Frank P Matthews

Frank P Matthews wint vaker een hoofdprijs in de Britse nieuwighedenkeuring, zoals in 2018 met Laburnum anagyroides Yellow Rocket en in 2017 met Malus toringo (syn. sieboldii) Aros.

Anemone Frilly Knickers was de beste volgens 306 virtuele bezoekers, een derde van het totaal aantal bezoekers die hebben gestemd tijdens de HTA Virtual New Plant Awards. Frilly Knickers is een mutant van Dreaming Swan.

Foto: Fairweather’s Nursery

De nieuwe variëteit van Fairweather’s Nursery won zilver in de keuringscategorie ’Kruidachtige vaste planten’. Goud en beste van deze categorie is Penstemon Pristine Lila Purple van Allensmore Nurseries.

Beste eenjarige, kamerplant en heester/klimplant

Impatiens Wild Romance Blush Pink van Newey won goud en was de beste onder de eenjarigen. Mangave ’Mad about Mangave Lavender Lady’ van Javado Plant won brons en was de beste onder de kamerplanten. Raspberry Groovy van Darby Nursery Stock won goud en was de beste in de categorie ’Heesters en klimplanten’.

De HTA organiseerde de virtuele nieuwighedenkeuring omdat de HTA National Plant Show afgeblazen moest worden vanwege corona. Bekijk hier alle inzendingen.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties