Goudenregen wint op Britse plantenbeurs

  De noviteitenkeuring op de HTA National Plant Show is alweer gewonnen door een boom ingezonden door Frank P Matthews.

  Ditmaal won het Britse bedrijf met de inzending Laburnum anagyroides Yellow Rocket, een smal opgroeiende vorm van de goudenregen die in het voorjaar bloeit. Volgens de vakjury van de Britse keuring is Yellow Rocket ’perfect voor tuinen van elke grootte.’

  Frank P Matthews won met Yellow Rocket tevens goud in de keuringscategorie ’Bomen en coniferen’. Het bedrijf behaalde in die categorie tevens zilver met een appelboom, Apple Eden.

  Frank P Matthews sleepte vorig jaar ook al de hoofdprijs in de wacht, met een andere appelboom: Malus toringo Aros. In 2016 had het bedrijf tevens de beste inzending onder de ’Bomen en coniferen’ met Betula pendula Fastigiata Joes.

  Andere winnaars

  Beste in de categorie ’heesters en klimplanten’ was voor de roos ’Timeless Purple’ van Whartons Roses. De winnaar onder de ’kruidachtige vaste planten’ is Eryngium Magical Blue Globe, ingezonden door Allensmore Nurseries.

  Helianthus annuus Sunbelievable Brown Eyed Girl, ingezonden door Thompson & Morgan, won in de categorie ’eenjarigen’. Beste kamerplant is Ficus Elastica Petit Melany, een inzending van Plant Partners.

  De HTA National Plant Show vindt tot en met 20 juni bij Coventry plaats.

  Foto: Frank P Matthews

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties