Nieuwe milieuvriendelijke bindbuis

Agro de Arend introduceerde op GrootGroenPlus een nieuwe bindbuis die niet biologisch afbreekbaar is, maar volgens de toeleverancier milieuvriendelijk is ten opzichte van bestaande bindbuis.

Gerrit Jan Huibers van de toeleverancier legde op GrootGroenPlus uit waarom het milieuvriendelijk is. „Omdat er onder andere geen zware metalen in zijn verwerkt. Dan is het beter voor het milieu als er wat op de grond blijft liggen, want dat gebeurt altijd wel wat in de praktijk, ook al wil je bindbuis weer van de bomen halen.”

Zonder zware metalen blijft de nieuwe bindbuis toch stevig, aldus Huibers, en het materiaal is evengoed flexibel. „Het blijft goed om de boom en de stok zitten, maar het groeit niet in de boom.”

Agro de Arend laat het materiaal in Italië produceren en het is daar gecertificeerd volgens IIP UNI, een Italiaanse certificering voor kunststofproducten. „We hebben ook testen gedaan in kwekerijen.”

De nieuwe bindbuis is wel duurder dan bestaande bindbuis, maar het prijsverschil komt terug in een betere kwaliteit en de milieuvriendelijkheid, aldus Huibers. „Het is superkwaliteit en er is goed mee te werken.”

Foto: Arno Engels

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties