Onduidelijkheid troef rond trekkerkenteken

Het is nog steeds niet duidelijk of Nederland het trekkerkenteken verplicht of niet. Er komt alweer een nieuw wetsvoorstel.

Tijdens een debat over de verkeersveiligheid, donderdag 14 december in de Tweede Kamer, beloofde minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) met een nieuw wetsvoorstel voor de invoering van het kenteken te komen, zo meldt Boerenbusiness.

Haar voorganger Melanie Schultz zou een oud wetsvoorstel afgelopen zomer opnieuw indienen, omdat invoering van de kentekenplicht volgens haar de enige manier is om aan de Europese apk-plicht te voldoen: voor voertuigen die harder kunnen rijden dan 40 km/uur.

Brancheorganisaties pleiten al langer voor een snelle invoering, omdat dit ten goede zou komen aan de verkeersveiligheid. Dat hebben ze donderdag nogmaals gedaan, middels een petitie die aangeboden is aan de commissie voor Infrastructuur en Waterstaat.

Nederland is volgens Cumela het enige EU-land zonder kentekenplicht. Zonder kenteken mogen trekkers feitelijk niet harder dan 25 km/uur rijden.

Foto: Arno Engels

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties