De Boomkwekerij Nieuws Opvolger boomkwekersvoorman komt later

Opvolger boomkwekersvoorman komt later

0

Henk Raaijmakers blijft enige maanden langer voorzitter van de LTO Vakgroep Bomen, Vaste planten en Zomerbloemen dan aanvankelijk gepland.

Raaijmakers (61) kondigde rond de jaarwisseling zijn vertrek aan, hij vond het na diverse jaren (sinds 2006 is hij LTO-bestuurder) tijd voor een opvolger. Komende juli zou hij ook president worden van de European Nurserystock Association (ENA). In de tussentijd zou een vertrouwenscommissie binnen LTO zoeken naar een nieuwe vakgroepvoorzitter.

’Aantal kandidaten voorgedragen’

Door corona is het opvolgingsproces vertraagd. „Er is wel een aantal kandidaten voorgedragen, en dat kan nog steeds”, zegt Raaijmakers, „maar een toekomstig voorzitter wil je wel in persoon ontmoeten. Dat ging eerst niet vanwege de coronamaatregelen.” Hij blijft voorlopig tot september in functie. „Dan zou eigenlijk mijn termijn zijn afgelopen.” Eind 2020 verwacht hij zijn taken overgedragen te hebben aan een opvolger.

Door corona is ook de ENA-jaarbijeenkomst deze zomer uitgesteld. Jan Dieter Bruns zou dan het stokje overdragen aan Raaijmakers. Wellicht gaat dat via een virtuele bijeenkomst gebeuren.

’Nooit eerder zoveel waardering voor ons werk’

Raaijmakers heeft de drukste periode rond corona achter de rug. „Het heeft me veel energie gekost, ik ben er 24/7 mee bezig geweest en 5 kg lichter geworden.” De kwekersvoorman kijkt er wel met voldoening op terug. „Ik heb nooit eerder een periode gehad met zoveel contacten, en met zoveel waardering voor ons werk, dan in de afgelopen maanden.”

Foto: Wim du Mortier
Arno Engels
Arno Engels is sinds 2000 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij is opgegroeid in de sector en heeft op verschillende boomkwekerijen in binnen- en buitenland gewerkt.

Reageer op dit artikel

avatar