Rhododendron en Agapanthus winnen op IPM 2020

In de nieuwighedenkeuring op de IPM zijn onder andere een Rhododendron en een Agapanthus in de prijzen gevallen.

De keuringscategorie ’houtige gewassen’ is gewonnen door Rhododendron ’Pushy Purple’ (Happydendron), ingezonden door het Duitse INKARHO. De jury roemt deze hybride vanwege de ’bijzondere driekleurige bloei: lila met wit en geel in het midden’.

Foto: INKARHO

De categorie ’vaste planten’ is gewonnen door Agapanthus ’Poppin Purple’, ingezonden door Plantipp. De plant valt volgens de jury op de IPM op door de ’zeer intense lilakleurige bloei die ook nog eens rijk is en een tweede bloei geeft’.

Foto: Plantipp

’Poppin Purple’ is veredeld door De Wet in Zuid-Afrika. Vorig jaar won een andere Agapanthus van De Wet, Fireworks, verschillende prijzen op Britse beurzen.

Winnaar in de categorie ’perk- en balkonplanten’ is Arachis hypogaea Just Peanuts (Justmore) van Lubera, volgens de jury ’een aanwinst voor de tuin in de zomer’.

Foto: Lubera

Winnaar in de categorie ’bloeiende kamerplanten’ is Rhododendron simsii spider Magisnow Winter Beauty van Hortibreed. ’Simpelweg heel bijzonder’ aldus jury.

Foto: Hortibreed

De categorie ’voorjaarsbloeiers’ is gewonnen door Erysimum Hybride ’Winter Charme’ van Kientzler Jungpflanzen. De jury prijst deze nieuwigheid omdat die geurt ’en al vroeg in het voorjaar insecten naar de tuin lokt.’

Foto: Kientzler

Bekijk hier alle ingezonden nieuwigheden op de IPM.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties