De Boomkwekerij Droogte Rijnland: Boskoopse watervoorziening is nog op peil

Rijnland: Boskoopse watervoorziening is nog op peil

0

Vanwege de droogte heeft Hoogheemraadschap van Rijnland zijn calamiteitenorganisatie opgeschaald, maar de zoetwatervoorziening voor sierteeltregio Boskoop is nog gewoon op peil.

Het beheersgebied wordt standaard op peil gehouden met water uit de Rijn, en dat stroomt vooral via de Oude Rijn, de Hollandsche IJssel en de Gouwe het gebied in. „Voorlopig is die aanvoer nog altijd voldoende”, zegt Gerbrant Corbee, woordvoerder van Rijnland.

Door de aanhoudende droogte, met een grotere watervraag tot gevolg, houdt Rijnland zowel de kwantiteit als de kwaliteit van het water extra goed in de gaten. Stijging van het zoutgehalte is volgens Corbee „ook voorlopig nog niet aan de orde.”

De calamiteitenorganisatie is opgeschaald vanwege de veendijken in het beheersgebied. „De bovenkant van de dijken is wel droog, maar in de onderkant zit nog voldoende vocht”, aldus Corbee.

Foto: Arno Engels

 

 

 

 

Arno Engels
Arno Engels is sinds 2000 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij is opgegroeid in de sector en heeft op verschillende boomkwekerijen in binnen- en buitenland gewerkt.

Reageer op dit artikel

avatar