Runaway Bride nog volop in productie

De winnaar van Chelsea is dit jaar alleen bij postorderbedrijven te koop. Volgend voorjaar komt Hydrangea Runaway Bride als visueel aantrekkelijk eindproduct in de Europese retail.

Thompson & Morgan, die met Runaway Bride won op de RHS Chelsea Flower Show, heeft de nieuwigheid beperkt in voorraad, in 10,5 cm-pot. Ook Baldur Garten verkoopt de hortensia via postorder in een kleine maat, 9 cm-pot.

Grotere (en bloeiende) planten van Runaway Bride zijn momenteel nog in productie. Cultivaris GmbH geeft hiervoor de licenties uit in Europa. Het bedrijf zet ook nog met Media Concept Schweiz en Gregg Marketing een speciale marketingcampagne op.

De Jong Plant uit Boskoop en Van Son & Koot uit Kaatsheuvel behoren tot de bedrijven die Runaway Bride kweken, zo laat Jos de Jong weten.

Allerlei productvormen mogelijk

Runaway Bride won de noviteitenkeuring op Chelsea vanwege de bijzondere bloeiwijze (niet alleen op eindscheuten, maar ook aan alle zijknoppen van het vorige seizoen) en de slingervormige groei. Door die combinatie is de Japanse hybride ook bijvoorbeeld in hanging baskets en op rekjes te kweken.

Foto’s: Cultivaris GmbH

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties