Runaway Bride wint ook in Ierland

De winnaar van Chelsea heeft ook op de Ierse vakbeurs GLAS de hoofdprijs gewonnen. De Ierse markt reageert al erg goed op Hydrangea Runaway Bride, aldus Rentes Plants.

Rentes Plants introduceerde Runaway Bride op de Garden Landscape Amenity Showcase (GLAS), die 19 juli in Dublin werd gehouden. De plant was gekweekt door De Jong Plant in Boskoop. „We kweken de plant nog niet zelf”, zegt Roy Rentes van de Ierse boomkwekerij met Boskoopse roots, „maar volgend jaar wel als we plantgoed van De Jong doorkweken naar grotere maten.”

Runaway Bride komt in mei als visueel aantrekkelijk eindproduct op de Europese markt, en dan via Rentes ook op de Ierse markt. Sinds GLAS is de belangstelling onder tuincentra heel groot, aldus Rentes. „Ze willen de plant allemaal op voorraad krijgen. Runaway Bride zal een grote hit worden als patioplant.”

Afgelopen mei werd Runaway Bride op de RHS Chelsea Flower Show in Londen verkozen tot Plant of the Year 2018. Omdat de plant niet alleen op eindscheuten bloeit, maar ook aan alle zijknoppen van het vorige seizoen, en vanwege de slingervormige groei.

Foto: Rentes Plants

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties