Vakblad voor de Bloemisterij Het vak Stapelen Deense karren uit den boze

  Stapelen Deense karren uit den boze

  0

  Het stapelen van Deense karren is niet meer toegestaan na een ongeluk dit voorjaar op een potplantenbedrijf. De Inspectie SZW geeft de sector de tijd om aan een actieplan te werken. Tot die tijd wordt er niet op gehandhaafd.

  Volgens de inspectiedienst zijn Deense karren niet ontworpen om te worden gestapeld. Er is namelijk geen borging, waardoor te garanderen is dat omvallen/kantelen is uitgesloten. Tevens is in praktijksituaties naar voren gekomen dat het onderstel op drie staanders rustte. De Arbowet schrijft voor dat dergelijke situaties voorkomen moeten worden.

  LTO Glaskracht Nederland roept telers op zich te melden voor een werkgroep om samen met Stigas op korte termijn te komen tot een actieplan. Verder gaat de brancheorganisaties in kaart brengen op welke glastuinbouwbedrijven het niet meer mogen stapelen van tot problemen leidt.

  Bij het uitblijven van een actieplan zal Inspectie ISW gaan handhaven. Als dan gestapelde Deense karren binnen bedrijven worden aangetroffen, worden de werkzaamheden stilgelegd.

  Reageer op dit artikel

  avatar