Home Vakblad voor de Bloemisterij Markt & Trends Zorgen om Container Centralen

Zorgen om Container Centralen

0
Zorgen om Container Centralen

De handel is niet gerust op het toekomstige beleid van Container Centralen, nu aandeelhouder GASA eigendom is van een investeringsmaatschappij. Container Centralen neemt die ongerustheid weg en meldt dat zij de pool een duurzame toekomst willen geven. Ook FloraHolland neemt haar verantwoordelijkheid en neemt maatregelen om het tekort aan CC’s in de toekomst te voorkomen.

Er zijn zorgen over Container Centralen. Op meerdere vlakken. Bijvoorbeeld over het beleid dat in de toekomst gevoerd gaat worden. Container Centralen is in 1977 opgericht door GASA Group in Denemarken. Sinds 1989 is VGB ook eigenaar van de pool. Beide partijen hebben 50% van de aandelen in handen. Afgelopen december heeft de Deense investeringsmaatschappij Erhvervsinvest 80% van de aandelen van GASA Group overgenomen. En dát zint de handel niet. Dutch Flower Group uit hier haar zorg over.

Leon Buskermolen, algemeen directeur van Hamiplant, vreest dat de nieuwe aandeelhouder van GASA geen goed gaat doen aan het functioneren van de pool. „Het kan zijn dat deze nieuwe partij van buiten de sector minder het belang inziet van een goede pool en vooral aanstuurt op rendement. Ik ben bang dat Container Centralen dan een cash-cow wordt.”

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties