TCO betrekt kinderen bij Laanboomhuis

Komend voorjaar wordt rondom het Laanboomhuis van Tree Centre Opheusden een natuur-, speel- en leertuin aangelegd. Om ook kinderen te betrekken bij de sector.

Voor de aanleg ontvangt TCO subsidie uit het Lokaal Investeringsfonds van gemeente Neder-Betuwe. De natuurspeeltuin wordt zoveel mogelijk ingericht met natuurlijke materialen, volgens TCO zodat de creativiteit van kinderen meer wordt geprikkeld en dat ze een groter besef krijgen van de natuur en de zorg ervoor.

Goos Cardol is blij met de subsidie. „De steun voor dit plan symboliseert onze goede samenwerking met de gemeente Neder-Betuwe”, zegt de TCO-voorzitter in een persbericht. „Die constructieve houding geldt ook bij de bouw van het Agro Business Centre en het Laanboomhuis, en ook voor de gemeenten Buren en Overbetuwe en de provincie Gelderland.”

Onderdeel van Laanboomtuin

De natuurspeeltuin wordt een onderdeel van de Laanboomtuin. Hierin zullen teeltsystemen te zien zijn. Ook kunnen bezoekers erin leren van het sortiment en mogelijkheden voor meer biodiversiteit. De tuin zal ook dienen als praktijkruimte voor boomteeltleerlingen. De Laanboomtuin wordt een stopplaats in de Laanboomroute, de fietsroute door de regio.

Schets van de natuurspeeltuin bij het Laanboomhuis. Dit wordt nu gebouwd op het Agro Business Centre, bij de Tree Centre Opheusden-rotonde (rechtsonder). Beeld: Buro Lubbers/TCO
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties