TCO-voorzitter Van Rooijen stopt, opvolger in aantocht

Kees van Rooijen stopt begin februari als voorzitter van Tree Centre Opheusden (TCO). Hij vindt het een mooi moment om de voorzittershamer over te dragen aan een nieuw boegbeeld van TCO. Die is al in aantocht.

Na een selectieprocedure wordt Goos Cardol op de jaarvergadering van TCO, gehouden op 3 februari, voorgedragen als nieuwe voorzitter. De TCO-leden zullen hierover vervolgens officieel stemmen. Kees van Rooijen heeft volop vertrouwen in de opvolging. „Goos Cardol heeft zijn sporen in de land- en tuinbouw wel verdiend. Met zijn ervaring kan hij goed helpen bij de TCO-koers 2030.”

Cardol (65) is opgegroeid in de fruitteelt en heeft onder andere gewerkt bij The Greenery, het Landbouwschap, CNB en ZLTO, gericht op markt- en ketenvraagstukken.

’Met ziel en zaligheid gedaan’

Als Van Rooijen stopt is hij drie jaar voorzitter geweest van TCO, een jaar langer dan aanvankelijk de bedoeling was. „Ik heb het werk met ziel en zaligheid gedaan”, zegt hij tegen dit vakblad. „Samen hebben we zoveel bereikt.” Hij is dankbaar dat alle kwekers in de regio Opheusden lid zijn van TCO. „Dat is echt uniek in de land- en tuinbouw. Ook dat een kwart van alle leden zich inzet in bijvoorbeeld een werkgroep. Heerlijk om dan voorzitter te zijn.”

Toch vindt Van Rooijen het mooi geweest. „Ik word dit jaar 70 en TCO is de koers voor 2030 aan het uitwerken. Dan vind ik het een goed moment voor een nieuwe voorzitter.”

Foto: Arno Engels

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties