TCO wisselt van voorzitter

  Eppie Klein is gestopt als voorzitter van Tree Centre Opheusden. Kees van Rooijen is op de jaarvergadering van TCO, maandag 6 maart, benoemd als zijn opvolger.

  Na twee jaar als boegbeeld van TCO is Klein gestopt, laat TCO-secretaris Gerrit Peeters weten. Aanvankelijk begon Klein als voorzitter voor een jaar. Onder andere door wisselingen in het bestuur bleef hij nog een jaar in functie. „Het zat er min of meer aan te komen dat hij zou stoppen”, aldus Peeters.

  Van Rooijen was benaderd door de Raad van Toezicht van TCO, als beoogd opvolger. De circa 60 aanwezige TCO-leden gingen op de jaarvergadering akkoord met zijn benoeming. Van Rooijen was voorheen werkzaam als beleidsadviseur watermanagement bij LTO.

  Drie nieuwe bestuursleden

  Daarnaast zijn drie nieuwe bestuursleden benoemd van TCO: Harm Willemsen (Volentis), Geurt Huibers (voorheen Huverba) en Kees Schenkhoff (De Drie). Zij komen in de plaats van Jan van den Brandhof en Jan Arends.

  Met met name Willemsen en Schenkhof is het TCO-bestuur aardig verjongd. „We hebben nu een fris en enthousiast bestuur waarmee we vooruit kunnen”, aldus Peeters.