Vaccinatiekoorts in China

  Vaccinatiekoorts heerst overal. Van de prik of voor de prik, maakt niet uit. In China wordt ook volop geprikt. Wat het vaccineren van buitenlanders binnen China betreft, is er nog veel onduidelijkheid. Sommige provincies doen het officieel wel. Andere officieel niet en een derde groep zit in de categorie ’heeft geen mening’.

  Ik ben in ieder geval zelf ondertussen ook gevaccineerd. De eerste prik zit erin, met een van de twee bekendste vaccins (in Azië). Naar het schijnt ook een van de twee best werkende vaccins gefabriceerd in China.

  Een oproep krijg je niet. Vanuit het bedrijf staan we op een lijst en als er vaccins beschikbaar zijn krijg je een melding en voeg je je in het gedrang. In onze provincie zijn al heel lang geen coronagevallen dus alle regels van mondkapjes en afstand houden worden naar believen opgevolgd, maar niet afgedwongen terwijl je in de rij staat. Dat betekent dat iedereen op een kluitje staat, hier en daar een mondkapje wordt gedragen en er van enige orde weinig sprake is.

  Na de injectie krijg je het advies mee om geen alcohol te drinken in de eerste drie dagen na de prik en een dag niet te douchen. Misschien bestaat het risico dat het vaccin eraf spoelt. Bijwerkingen? Geen last van gehad. Na een week of vier volgt de tweede prik. Indien volledig gevaccineerd, met een Chinees vaccin, zou dat mij wat voordelen moeten opleveren als het om reizen naar en van het buitenland betreft. Ben benieuwd!

  Al geloof ik dat China niet snel de boel gaat versoepelen. De twee weken quarantaine staat nog stevig overeind, in sommige steden zelfs drie weken, en soms zelfs nog een paar weken thuisquarantaine erachteraan. China heeft geen grote noodzaak om weer veel mensen binnen te halen. Niet zoals landen als Thailand, waar de economie zomaar voor 25-30% afhankelijk is van buitenlandse toeristen. China leunt niet zo zwaar op toerisme en heeft bovendien binnenlands toerisme flink gepromoot. Wat als gevolg heeft dat in China de toeristensector gewoon lekker loopt.

  Alles bij elkaar is het dus nog niet voorbij, maar lijkt er wel wat licht te gloren aan het eind van de tunnel.

  Cok Harteveld,

  General manager Van den Berg Roses China

  Lees hier meer columns van Cok.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties