Vitroflora neemt Gebr. Alkemade over

Het Poolse Vitroflora heeft vermeerderingsbedrijf Gebr. Alkemade uit Lisse overgenomen. Door de overname kan het Nederlandse bedrijf waar geen bedrijfsopvolging was, worden voortgezet.

Het Poolse Vitroflora is een van de grootste producenten van uitgangsmateriaal van siergewassen. Zij zijn de laatste jaren fors uitgebreid en hebben productielocaties in Polen en Portugal. Gebr. Alkemade is een stekbedrijf met 3 hectare en levert per jaar 18 miljoen gewortelde stekken van zo’n 1.000 variëteiten.

Positie verstevigen

Directeur Tomasz Michalik van Vitroflora noemt de overname een logische en natuurlijke vervolgstap in hun ontwikkeling. Met de overname willen ze hun positie als leverancier van uitgangsmateriaal van vaste planten verstevigen. „Gebr. Alkemade is voor ons een goede overname omdat het één van de best bekend staande en gewaardeerde bedrijven is als producent van uitgangsmateriaal van vaste planten.”

De broers Will en Theo zijn blij met de overname, omdat ze hiermee de continuïteit in de toekomst voor zowel hun klanten als personeel kunnen waarborgen.

Dit jaar zullen beide bedrijven onder hun eigen naam hun werkzaamheden, productie en afzet voort zetten. Gebroeders Alkemade zullen daarbij nog gewoon leiding geven aan hun onderneming.

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties