Vollegrondsbeurs belicht kringloop en vruchtbare bodem

Op de Vakbeurs Vollegrond, woensdag 28 en donderdag 29 november in Venray, zijn naast diverse stands ook presentaties over onder andere precisietechnologie, kringlooplandbouw en bodemvruchtbaarheid.

De Vakbeurs Vollegrond is de opvolger van de Tuinbouw Relatiedagen Venray. De nieuwe vakbeurs richt zich op alle vollegrondsteelten, dus ook op de boomkwekerij.

Fabrikanten en toeleveranciers tonen hun nieuwste producten, of producten die al langer op de markt zijn, maar misschien nog niet bekend zijn in andere sectoren. Zo toont Oerlemans Plastics biologisch afbreekbaar folie. Dit is niet gebaseerd op zetmeel, maar op polymelkzuur waardoor de folie volgens Oerlemans constanter is en langzamer afbreekt.

Op beide beursdagen zijn er diverse lezingen, presentaties en workshops. Hans van der Staak (docent bodemkunde en agronoom bij Den Ouden) legt bijvoorbeeld uit wat kringlooplandbouw is en welke rol bodemvruchtbaarheid hierin speelt. Altjo Medema en Arjen Smeenge (Dacom Farm Intelligence) belichten trends in precisielandbouw.

Excursie productieproces bodemverbeteraars

Beursbezoekers kunnen deelnemen aan een excursie over bodemverbetering: die vertrekt elke beursdag om 14.45 uur vanaf Evenementenhal Venray naar Den Ouden in Haps. Hier is te zien hoe groene afvalstromen worden verwerkt tot hoogwaardige bodemverbeteraars. Deelname is gratis, aanmelden is nodig bij de vakbeurs.

De Vakbeurs Vollegrond is op woensdag en donderdag geopend van 13.00 tot 21.00 uur.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties