De Boomkwekerij Markt Vollegrondsproducties Betuwe Plant en Bram de Greef fuseren

Vollegrondsproducties Betuwe Plant en Bram de Greef fuseren

0

De kwekerij van Bram de Greef (Echteld) en de vollegrondsteelt van Betuwe Plant (Opheusden) worden per 1 juli samengevoegd tot de nieuwe bv Betuwe Boomkwekerij.

Dat meldt Dirk Huibers van Betuwe Plant. Bram de Greef krijgt de leiding over de gezamenlijke productie van vollegrondsbomen, meerstammige bomen, solitaire struiken en coniferen. Hij zal hiervoor ook de verkoop doen.

Door de samenvoeging verwachten de ondernemers hun klanten nog beter te kunnen voorzien van kwaliteit. Betuwe Boomkwekerij wil uitgroeien tot een middelgroot bedrijf.

Beoogde afnemers zijn handelsbedrijven in de regio van Tree Centre Opheusden (waaronder Gelderplant Export, handels-bv die net als Betuwe Plant tot Betuwe Groep behoort) en buiten de regio.

Volgens Huibers kan Betuwe Plant zich door de samenvoeging beter profileren als toeleverancier van laan- en sierbomen in containers. Die zijn bedoeld voor tuincentra en groothandel in Europa.

 

Arno Engels
Arno Engels is sinds 2000 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij is opgegroeid in de sector en heeft op verschillende boomkwekerijen in binnen- en buitenland gewerkt.

Reageer op dit artikel

avatar