Voorbereidingen Plantarium 2021 stopgezet

Het bestuur van Plantarium meldt dat de voorbereidingen voor de editie van dit jaar zijn stopgezet. Dit als gevolg van de huidige situatie rondom corona.

Volgens het bestuur van Plantarium geeft de huidige wereldwijde pandemie te weinig zekerheid om garanties te kunnen geven voor een internationale vakbeurs in september. Verdere voorbereidingen worden om die reden niet opgestart, maar de beursorganisatie houdt nog een kleine slag om de arm.

Het Plantarium bestuur heeft in overleg met uitvoerend producent Beewan al eerder besloten om de voorbereidingstijd van één jaar tot de helft terug te brengen. Met deze ingreep kan tot het laatste moment worden gekeken naar de haalbaarheid. In de komende tijd houden beide partijen daarom de ontwikkelingen rondom de pandemie en de markt nauwlettend in de gaten.

Persoonlijk contact is voorwaarde

Een digitale beurs als in 2020 komt er niet. Juist nu er vanuit de markt grote behoefte is aan persoonlijk contact is het belang van een fysieke bijeenkomst nog groter geworden, aldus het bestuur van Plantarium. Persoonlijk contact en producten kunnen aanraken is voor de volgende editie van Plantarium daarom voor de beursorganisatie een voorwaarde.

De beurs staat op de kalender voor 1 tot en met 3 september. Mocht de beurs alsnog doorgaan dan wordt deze gehouden in het Plantarium-gebouw en niet samen met Groen-Direkt. Lees hier het interview met Plantarium-voorzitter Jan Willem Griep van eerder dit jaar.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties