Waarom werken wij graag met vrouwen?

Van de 650 werknemers bij Xclusive zijn er ruim vijfhonderd vrouwelijk. Waarom eigenlijk?

Om een goede plukker te kunnen zijn moet je ten eerste goed kunnen tellen, rekenen en concentreren. Heb je dit in je mars dan haal je zo nu een dan een lekkere bonus. Zit dit niet in je genen of gender, dan gaat men het niet lang uithouden als plukker bij ons… Veel mannen halen onze standaard niet, maar de dames wel.

We plukken ongeveer een half miljoen stekken per dag en elk stekje moeten we kunnen traceren. Kortom, heel veel labeltjes. Mensen met een goed handschrift zijn dus erg gewild op bepaalde posities in het bedrijf. Een plukker die achthonderd stekken per uur moet kunnen plukken, heeft een goede motoriek nodig. En dan opnieuw blijkt dat vrouwen beter uit de bus komen dan mannen.

Zelfs het ’pre-fappen’ van onze kassen en teelttafels gebeurt door vrouwen; die zijn erg precies en werken sneller georganiseerd. Om het nog gekker te maken, de chauffeurs op onze trucks zijn tegenwoordig vrouwelijk. Die zijn een stuk voorzichtiger en gaan met meer verantwoordelijkheidsgevoel met onze voertuigen om.

Gaat het om betrouwbaarheid en loyaliteit dan zien we dan vrouwen meer serieus zijn met hun baan. Zij voelen zich verantwoordelijk als kostwinner voor het gezin. De gemiddelde Afrikaanse man heeft vaak meerdere dames en bekijkt er wat minder benauwd.

Dus ja… het overwicht van ’female power’ bij Xclusive is als je het zo bekijkt heel logisch.