Waterbeschikbaarheid Greenport Boskoop bekrachtigd

In Greenport Boskoop hebben bedrijfsleven en overheden een intentieovereenkomst waterbeschikbaarheid ondertekend.

De overeenkomst is woensdag 1 november in het Boomkwekerijmuseum ondertekend door  Rik Janssen (gedeputeerde Zuid-Holland), Martine Leewis (hoogheemraad Rijnland), Kees van Velzen (wethouder Alphen aan den Rijn), Lex Hofstra (wethouder Waddinxveen), Dirk-Jan Knol (wethouder Bodegraven-Reeuwijk) en Michiel Gerritsen (voorzitter Belangenbehartiging Greenport Boskoop).

Met de ondertekening hebben de partijen onder andere afgesproken dat ze de communicatie naar kwekers toe in bijvoorbeeld droge perioden gaan optimaliseren. Ook zullen ze waterbesparing op bedrijven stimuleren. Overheden zullen dit alles meenemen in hun ruimtelijke plannen.

Regio klimaatbestendiger maken

Aanleiding voor de ondertekening zijn effecten van klimaatverandering, zoals lokaal mogelijk meer wateroverlast door zware buien. De partijen proberen de regio klimaatbestendiger te maken en zoetwater optimaal beschikbaar te houden voor kwekers.

De ondertekenaars op het bruggetje van het Boomkwekerijmuseum: (v.l.n.r.) Lex Hofstra (Waddinxveen), Dirk-Jan Knol (Bodegraven-Reeuwijk), Michiel Gerritsen (Belangenbehartiging Greenport Boskoop), Rik Janssen (Zuid-Holland), Martine Leewis (Rijnland) en Kees van Velzen (Alphen).

Foto’s: Arno Engels

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties