Wereldwijde vakorganisatie naar Nederland

De International Plant Propagators Society (IPPS) organiseert in juli een studietour en conferentie over actuele ontwikkelingen in de Nederlandse sierteelt.

Het is voor het eerst sinds jaren dat de IPPS weer in Nederland komt. Doel van deze wereldwijde organisatie, waarbij kwekers, landscapers en andere vakgenoten zijn aangesloten, is vakkennis delen over sierplanten en kweken.

Uitvalsbasis Avifauna

De tour door Nederland duurt van maandag 10 juli tot en met vrijdag 14 juli en heeft Avifauna (Alphen aan den Rijn) als uitvalsbasis. Op maandag staan excursies gepland naar diverse bedrijven in Lottum, op dinsdag in regio Amsterdam inclusief de veiling in Aalsmeer.

Op woensdag zijn er ’s ochtends in Avifauna presentaties door experts over uiteenlopende onderwerpen. Onderzoekers van Wageningen UR gaan bijvoorbeeld in op vanilleproductie in Nederland en adventieve wortelvorming. ’s Middags zijn er excursies in Boskoop.

Donderdagochtend zijn er in Avifauna wederom presentaties, ditmaal onder andere over waterzuivering met H2O2, ledbelichting en integrale gewasbescherming in Denemarken. ’s Middags wordt onder andere het Delphy Improvement Centre in Bleiswijk bezocht, inclusief een presentatie over innovaties in precisielandbouw.

De conferentie vervolgt vrijdag in Avifauna, met presentaties over onder andere lichtspectrum, wat planten ermee doen, en hoe bladeren voedingsstoffen opnemen. Ook is er een presentatie over elektrostatisch spuiten, wat emissieloos is.

Onderdeel internationale tour

In de week voor de tour door Nederland bezoekt IPPS diverse bedrijven en proefstations in Engeland en België, en de week na Nederland ook boomkwekerijen in Duitsland. Er zijn diverse opties mogelijk om aan te sluiten. Meer informatie en aanmelden bij IPPS Europe.

Het programma op vrijdag 14 juli is sowieso gratis toegankelijk voor vakgenoten.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties