Home De Boomkwekerij Zentoo en Ovata pakken een Greenovation Award

Zentoo en Ovata pakken een Greenovation Award

0
Zentoo en Ovata pakken een Greenovation Award
Op de foto vlnr, Danny van Uffelen van Zentoo, Steven van Schilfgaarde CEO Royal FloraHolland en Ivo van den Akker Van Ovata

De Greenovation Awards zijn gewonnen door Zentoo in de categorie ‘Best Article’ en Ovata in de categorie ‘Best Concept’. Met de Greenovation Award wil Royal FloraHolland verduurzaming in de keten bevorderen. De jury is blij dat veel inzendingen, net als bij beide winnaars, verpakkingsmaterialen voor bloemen en planten betroffen.

Dit heeft Royal FloraHolland bekendgemaakt. Steven van Schilfgaarde, CEO van FloraHolland, reikte donderdag de prijzen uit op de Trade Fair Aalsmeer. Zentoo pakt de prijs met de composteerbare bloemenhoes. Uit het juryrapport: “De verpakkingslijn van composteerbare bloemenhoezen die vereniging Zentoo in samenwerking met Van der Windt verpakkingen presenteert is een invulling van een belangrijke, tot nu toe ontbrekende, schakel. De hoes is in principe breed toepasbaar, niet alleen voor chrysanten, maar ook voor andere snijbloemen en kamerplanten. Een afbreekbare hoes die vanaf de tuin tot bij de bloemist of consument meegaat en daarna bij het groenafval mag, heeft de potentie tot een echte doorbraak in vermindering van plasticgebruik te leiden”.

Ovata wint met ‘Because we care’. De jury zegt hierover: “De verpakkingshoes Because we care van Ovata vertelt het verhaal van de aanpak van het bedrijf ver weg in Oeganda met inzet voor vrouwenrechten. De aanpak van Ovata in Oeganda is een goed voorbeeld van MVO-handelen. Die aanpak is moeilijk communiceerbaar naar de handel en de consument. De Because we care-hoes biedt hiervoor een oplossing.”

De beoordeling van de nominaties vond voor 50 procent plaats door het publiek en voor 50 procent door de vakjury.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties