Zuiveringsplicht geldt niet voor buitenvelden

Voor kwekers die alleen buiten containervelden hebben, geldt geen zuiveringsplicht maar nog steeds de recirculatieplicht.

Dat maakt René Rijken van waterschap Brabantse Delta duidelijk. Onder kwekers wordt namelijk afgevraagd of de aangescherpte milieuregels ook gaan gelden als je alleen buiten op containervelden kweekt, en niet ook binnen.

„De zuiveringsplicht geldt alleen voor glastuinbouwbedrijven en bedrijven met ondersteunend glas”, onderstreept Rijken. „Heb je geen kas of een kasgerelateerde constructie, zoals tunnels om in te kweken en te overwinteren, dan geldt de verplichting om het restwater te recirculeren.”

Waterschap schrijft kwekers aan

Uit het beheersgebied van Brabantse Delta, dat inclusief regio Zundert is, komen vragen van kwekers over de nieuwe milieuregels die vanaf 1 januari 2018 gelden. Pas medio juli werden deze officieel gepubliceerd in het Staatsblad. Rijken: „We gaan alle bedrijven die ermee te maken krijgen, binnenkort aanschrijven en uitleggen wat ze moeten doen.”

Voor kwekers met kasteelten is het volgens Rijken het belangrijkst dat ze hun waterstromen in beeld hebben. De Boomkwekerij bekeek met Rijken alvast de situatie bij een bedrijf in Zundert. Binnenkort een verslag hiervan in het vakblad.

Foto’s: Arno Engels

rondgang met rijken

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties