Zwitserse werktuigendrager wint innovatieprijs

De werktuigendrager Flunick die sinds dit jaar autonoom de gewasverzorging uitvoert bij Baumschulen Reichenbach in Zwitserland, heeft een innovatieprijs gewonnen.

Het gaat om de Spezialpreis SLV 2018 in de jaarlijkse Zwitserse competitie voor innovaties in de totale agrarische sector gewonnen.

Het is niet de hoofdprijs, die is naar een bedrijf met een nieuw pompoenenconcept gegaan, maar de ’speciale prijs’ is wel een belangrijke opsteker voor Flunick. De werktuigendrager wordt nu tentoongesteld op Agrama, grootste vakbeurs voor land- en bosbouw in Bern.

 

Het prototype is een gezamenlijk project van Baumschulen Reichenbach, softwarefabrikant Zimtech en Linder Agrarmaschinenbau. Samen hebben ze het prototype onder het bedrijf Semesis vervolmaakt en brengen de Flunick nu op de markt.

De werktuigendrager kan volledig zelfstandig op rupsen door een gewas rijden en dan bijvoorbeeld schoffelen, ook op hellingen.

Te zien op Baumschultechnik

Bedoeling is dat de Zwitserse innovatie volgend jaar augustus naar Baumschultechnik 2019 in Pinneberg komt. „We zullen de Flunick dan ook demonstreren”, laat de Zwitserse boomkweker Andi Reichenbach weten.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties